Очната линия никак не е безопасна

Един от съветите на гримьорите е да не разтягате клепачите много, когато нанасяте очната линия, тъй като това крие риск от поява на бръчки

0
62

Очната линия е задължителна част от ежедневния грим на много жени. Поради редовната ѝ употреба обаче често се появява и притеснението, че може да увреди деликатната кожа в тази област и да доведе до появата на бръчки и фини линии.

Не бива да забравяте факта, че очните линии са продукти за красота, които имат своите плюсове и минуси. А многократно нанасяне на всякакъв вид козметика оказва своя ефект върху кожата.

Очната линия се използва върху една от най-деликатните области – клепачите, където и кожата е и най-чувствителна.

Един от съветите на гримьорите е да не разтягате клепачите много, когато нанасяте очната линия, тъй като това крие риск от поява на бръчки.

На пазара могат да се открият най-различни разновидности на този продукт, които предлагат различен ефект.

Във всички видове очни линии могат да се открият някои основни съставки като сгъстители и пигменти. За сгъстяване се използват восъци или гел, като тяхната цел е продуктът да не се разтича, докато пигментите дават цвета на продукта.

Пигментите обикновено се състоят от железен оксид, който придава черен или кафяв цвят. За другите цветове се използват други оксиди. Те се предлагат под формата на гел, восък, крем или течност. Течните очни линии са най-лесни за прилагане.

Докато те подчертават визията и ви карат да се чувствате привлекателни, алергичните реакции не са необичайни при употребата им. Уверете се, че сте отстранили очната линия напълно и сте овлажнили кожата на клепачите, преди да си легнете.

Някои ярки пигменти могат да доведат до обезцветяване на кожата, затова честото използване на такива очни линии трябва да се избягва.

tialoto.bg

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here