Общината предвижда в бъдещия спортен комплекс в „Славейков“ да функционират закрито и открито кафе. Намеренията са те да бъдат отдадени под наем заедно, като срокът е от пет години. За закритото се предвижда годишна наемна цена от 16.800 лв. без ДДС. За откритото цената е от 7 750, също без ДДС. Площта на заведения общо надхвърля 300 м2. Самата процедура ще стартира след одобрение от ОбС.

Цялостната визия на заведенията следва да кореспондира с модерния облик на Спортния комплекс, да допълва пространството около пешеходните проходи и да създава усещане за завършеност.

Тъй като залата ще бъде един от спортните символи на града, помещенията и откритото пространство около тях трябва да създават усещане за спортно средище и да бъдат място за отдих и срещи от провежданите спортни мероприятия и тренировки. За това е необходимо при провеждане на конкурсната процедура да се цени и визията на обектите.

Определянето на началната наемна цена пък е съобразено със специфичното местоположение на обектите и възможността единият да се ползва само през по-топлите месеци от годината, когато атмосферните условия позволяват (от месец април до месец октомври), поради което би следвало наемната цена да се определи общо за цялата календарна година и следва да се заплаща до 30 януари на съответната календарна година.

Община Бургас е собственик на спортния комплекс, чиято площ е от 23 316 кв.метра. Той е разделен в два етапа на реализация:
– Първи етап – изграждане на закрит плувен басейн;
– Втори етап – изграждане на футболно игрище с трибуни и съблекални, тенис корт с възможност за монтаж на ледена пързалка и съблекални, вертикална планировка и озеленяване.

Към настоящият момент първият етап е изпълнен, като закритият плувен басейн представлява зала на един етаж – три нива, която предстои да бъде въведена в експлоатация в началото на 2018 година.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви