Състав на Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас, с което спрямо обвиняемият Петър Б. е взета мярка за неотклонение „Домашен арест“. Определението на въззивната инстанция е окончателно. В съдебната зала днес имаше и изненада, след като от защитата на Биберов заявиха, че друго лице на име Станимир Кикишев е признал пред полицията, че той е ударил фоторепортера Борислав Пенков.

Обвиняемият Биберов отново не бе особено общителен в съда, като единствено поиска по лека мярка за неотклонение от домашен арест – подписка или парична гаранция.

Припомняме, че Пенков бе нападнат до заведение „Кралско село“, бивш ресторант „Бургаски вечери“, разположено в Морската градина, след като се опита да изпълни служебните си задължения и да снима щетите от пожара на мястото.

Фоторепортерът бе нападнат от 36-годишния Петър Б. По думите на потърпевшият, докато снимал към него се приближили няколко мъже. Поискали да престане да снима, след което единият от тях му нанесъл удари с крак в дясната половина на бедрото и в слабините, като го и заплашвал.

Мъжете се опитали да вземат фотоапарата, но не успели. Своевременно отзовалите се на сигнала полицейски служители за намесили и задържани П.Б..

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

thirteen − 11 =