Именитият вратар Веселин Шулев вече е с повдигнато обвинение за кражба и му е наложена мярка „подписка“. Ако бъде признат за виновен, може да отнесе до 8 години затвор, пробация или глоба от 100 до 300 лева.
Легендарният вратар на Нефтохимик, който обра отец Иван, вадейки пари от касата за дарения с пинсети.

Роденият в Дупница Веселин Шулев бил сгащен в столичното 4-то РПУ в сряда вечерта, а вчера беше предаден на елинпелинската полиция, която го беше обявила за издирване в цяла България.

Вратарят от Нефтохимик беше изловен в началото на ноември от камери в храм „Свети Троица“ на отец Иван как вади банкноти от кутията с пинсети за скубане на вежди. По този начин той успял да щипне близо 1000 лева, след което се покрил, припомня „Телеграф“.

„Не си спомням да съм крал, аз съм неуравновесен“, казал 45-годишният Шулев. Опитал да омилостиви разследващите с факта, че жена му се развела с него и едва ли не го оставила на улицата, защото му взела всичко. Затова се принудил да отиде в храма на отец Иван да краде. „Взех само 40 лева“, твърдял Шулев.

Свещеникът обаче е на абсолютно противоположното мнение. „Крадецът влиза само при нас, обикаля и по други църкви, но там не са го видели, сигурно защото нямат камери. Ние от август не сме отваряли касата, защото там събирахме парите за тока. Той е 1200-1300 лв., сега как ще ги съберем отново не знам“, сподели след кражбата отец Иван.

Шулев дълго време беше треньор на школата на Нефтохимик. За кратко беше и помощник треньор на  представителния отбор. За феновете на футбола в Бургас Шулев остава едно от най-известните имена от 90-те години.

.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви