Гаражите, превърнати в автосервизи се намират на улица „Оборище”. Потърпевши от силния шум и замърсения въздух от извършващите се ремонти пишат жалба до обществения посредник Тодор Стамболиев. Те се надяват да бъдат защитени правата им.

„Сигналът е от граждани, които живеят точно срещу гаражите. Те поискаха от мен да се направи проверка дали има законово основание в тях да се извършват ремонти. Принципно основното предназначение на тези обекти е да са гаражни клетки. Аз лично отидох на място и видях, че пред импровизираните автосервизи има спрени коли, което затруднява достъпа на други автомобили, чиито собственици са заплатили целогодишно използване на „Синя зона”. Повече от недопустимо е под прозорците на жилищна кооперация да бъдат извършвани сервизни или ремонтни дейности” – казва общественият посредник Тодор Стамболиев.

Четирите гаража се намират на възлова еднопосочна улица и са в централна градска част. Потърпевшите смятат, че гаражите не се използват по предназначение и в тях се извършва незаконна дейност.

Общественият посредник вече е сигнализирал за това главния архитект на община Бургас Веселина Илиева, като е приложил и снимков материал. В писмото си той настоява да се установи дали посочените гаражи са на общински терен, на какво основание и кой е издал разрешил на посоченото място да се извършва ремонт на автомобили.

„Надявам се и този път на коректното и бързо съдействие на община Бургас, за да може да отговорим на гражданите, които чакат от нас адекватно становище”- казва Тодор Стамболиев. В писмото си до главния архитект В. Илиева той настоява още, ако след проверката се окаже, че гаражните клетки не се използват по предназначение, да бъде издаден Констативен протокол, за да бъдат взети необходимите мерки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви