Вижда се, че трябва да похарчим пари за нов стадион. Феновете на „Нефтохимик“ се нуждаят да бъдат чути и изразяват недоволството си по свой си начин. Това заяви днес общинският съвет на БСП Евгений Мосинов на въпрос на BurgasNews за продължаващите протести на феновете на Нефтохимик, с искането им стадион „Лазур“ да бъде откупен от Община Бургас

„Съзнателно не исках да коментира темата, за да не се окаже, че партийно искаме да се намесим в казуса. Това е проблем на всички футболни фенове в Бургас. Бих се радвал, ако и те тези на „Черноморец“ се включат в протеста пред Общински съвет утре. Не можем да си позволим да се делим на зелени и сини. Феновете на Нефтохимик са прави в едно –  обещанията трябва да се изпълняват“, заяви още той.

Той допълни още, че в школата на Нефтохимик тренират и много талантливи деца, които се нуждаят от подкрепа, а Бургас познавал и по-добри футболни времена.

„Бургаският спорт е болна тема и като пример мога да дам строящата се зала „Арена Бургас“, в която няма да играе нито един професионален отбор от града. Защо ни е тази зала? За снимки и селфита? Много харесвам визията на новата спортна зала и басейн в „Славейков“, но това е скъпа поддръжка, която трябва да се плаща. Ние не трябва да правим тези съоръжения за едно първенство, а за много“, завърши общинският съветник.

Припомняме, че утре, 28-ми ноември, от 9:00 часа по време на сесията на Общинския съвет, пред сградата на НХК ще се съберат всички служители на клуба, заедно с децата и юношите от школата, техните родители, привърженици на отбора и спортни деятели от града и региона.

1 КОМЕНТАР

  1. Според този партиец, то по-добре ще е да не се строят зали, че струват пари, така ли?
    Господине, преди Вас тези песимистични Ваши тези са коментирани. Ето защо се препроектира Арена Бургас с цел, там да има и търговска част. Имаме елитен волейболен отбор, плувци, ватерполисти, хандбалисти, художествена гимнастика, спортен танци, ще се съживят отново и баскетбола, борбата, щангите, ще се развива леката атлетика, която никога не е разполагала с истински писти и места за големи официални състезания. Ох, да Вие сте адвокат и като такъв сте си заядлив партиец.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви