Опозицията в Общински съвет-Бургас, в лицето на групата съветници от БСП, е в пълна бойна готовност за общинската сесия. На брифинг днес социалистите бяха категорични, че ще гласува против исканото решение цената на билета в градския транспорт да бъде увеличена, както и срещу докладната за скок в данъците на няколко бургаски квартала.

На утрешното заседанието на ОбС, общинските съветници трябва да решат дали да вдигнат цената на билетчето в автобусите от 1 лев на 1,30 лв. Според БСП-Бургас подобно решение трябва да бъде взето едва, след като бъдат решение проблемите с транспортната схема за градския транспорт. „Против сме всяко едно увеличаване на цените. Много хора се недоволни от линиите, по които се движат автобусите, а самата схема създава проблемите още с въвеждането й“, коментира  общинският председател на БСП-Бургас Живко Господинов.

Според Евгений Мосинов докладната за увеличаване на билетчето е очаквана. „Отчитам, че трябваше да бъде направена подмяна в автопарка на „Бургасбус“, както и това, че подобно действие ще доведе до допълните разходи. Не съм съгласен обаче, че бургазлии трябва да ги платят. Бяха взети неадекватни решения. Новите автобуси са вече извън гаранция, като всеки месец се дават хиляди левове за поддръжката им“, сподели още той. Мосинов дори бе по-краен и поясни, че след 10 години много от автобусите ще бъдат бракувани и трябва да бъдат заменени с нови.

Според него много по-добър вариант би било при по-къси разстояния пътуващите да могат да плащат по 1 лев, а при по-дълги, например от Бургас до квартал Банево – 1,50 лева.

Относно темата за новите категории данъци на бургаските квартали, Мосинов също се обяви против. Той заяви, че към жителите във Ветрен и Банево трябва да се направи един реверанс от страна на Община Бургас заради проблемите с изграждането на канализация.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

18 − six =