16 души са били ранени при инцидента в метрото в Лондон, при който съобщения за изстрели предизвикаха масова паника и евакуация на станция „Оксфорд Съркъс“, предаде БНР. След това бяха затворени две близки метростанции – „Бонд стрийт“ и „Тотнъм корт роуд“, най-вероятно като предпазна мярка, но след един час пътниците отново бяха пуснати да ги използват.

Инцидентът приключи за около 90 минути и всички метростанции се върнаха към нормалния си режим.

Въоръжени полицаи отцепиха района за повече от час, но не бяха открити следи от заподозрени, стрелба или жертви.

Властите разпространиха снимки на двама мъже, които искат да разпитат във връзка с инцидента. Според транспортната полиция скарване между двамата в метростанцията може да е причинило масовата евакуция.

Британската полиция изрази „огромна благодарност“, че хората са проявили разбиране и ги успокои, че нищо опасно няма, районът е претърсен и загражденията са вдигнати.

„Допълнителни униформени служители ще останат да дежурят в Уест Енд, за да се чувства населението спокойно. Благодарим за търпението и помощта, оказана ни по време на нашите действия“, добави и лондонската полиция и призова хората незабавно да докладват на спешния телефон, ако забележат „каквото и да е, което ви се стори подозрително“.

Метростанцията е в сърцето на най-популярната търговска част на британската столица и инцидентът стана във вечерните пик часове на т.нар. Черен петък – ден на масови намаления на стоките.

Първоначално полицията съобщи за „инцидент с клиент“, но не даде подробности защо са изпратени въоръжени части и пожарни коли. Едва около 50 минути по-късно бе обяснено, че „полицията получи обаждания в 16:38 часа за чути изстрели на улица „Оксфорд стрийт“ и метростанция „Оксфорд съркъс“; полицията реагира като за инцидент, свързан с тероризъм, въоръжени и невъоръжени полицаи са на място“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × 3 =