Експерти от РИОСВ – Бургас проверяват изпълнението на проекти, получили финансиране в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2017“, в конкурса на тема: „Обичам природата и аз участвам – 2017“.

29 проекта на общини, кметства, училища и детски градини от областите Бургас и Сливен (община Котел) са получили финансиране през 2017 г. От тях 18 са на общини и кметства, 4 на училища и 7 на детски градини. Финансирането е до 10 000 лв. за общини и кметства и до 5000 лв. за училища и детски градини.

Срокът за изпълнение на дейностите по проектите за училища и детски градини беше 31 октомври, а за общините и кметствата до 30 ноември.

Училища и детски градини, участници в кампанията са: ОУ „Г. С. Раковски“, с. Пъдарево, ОУ „Христо Ботев“, Ахелой, СУ „Н.Й.Вапцаров“, Приморско, ОУ „Свети Кирил и Методий“, Ахтопол, детските градини „Здравец“, „Звънче“ и „Иглика“ в община Бургас, ДГ „Слънце“ в Сунгурларе, ДГ „Радост“ в Айтос, ДГ „Яна Лъскова“ в Карнобат.

Установено е, че са облагородени дворове, засадени са цветя, монтирани са беседки и детски съоръжения за игри на открито, изработени са дипляни и брошури, които са разпространени сред учащите. В някои от училищата е закупена апаратура за презентации и открити уроци.

До настоящия момент са приключили отчетите на проектите в с. Полски извор (община Камено), Котел (община Котел), с. Момина църква (община Средец), гр. Черноморец (община Созопол), Айтос (община Айтос), с. Драганово и ж.к. „Меден Рудник“ в Бургас. При проверките е констатирано, че по проектите е изградена площадка за фитнес на открито, обновени са детски площадки с монтирани люлки, пързалки, пейки и кошчета за отпадъци.

РИОСВ – Бургас ще продължи проверките по изпълнение на проекти на общини и кметства, финансирани от ПУДООС.

С кампанията „За чиста околна среда 2017“ се насърчават младите хора и гражданите в създаването на по добра околна среда в образователния и възпитателен процес.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви