Суперколата - само за 400 000 долара

Компанията Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) официално показа своята суперкола, която е получила името SCG 004S. Каросерията и шасито на автомобила са направени от карбон, а под капака е поставен двигател с мощност 650 к.с.

Самата Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) е собственост на бизнесмена Джеймс Гликенхаус, откъдето разкриха, че моделът е направен за 18 месеца. Машината повтаря формулата на McLaren F1 с една седалка отпред и две зад нея. Благодарение на олекотените материали теглото на автомобила е едва 1179 кг.

На разположение на шофьора има датчици и превключватели, с чиято помощ може да се настройват или деактивират различни системи. Сред тях са антиблокиращата системи на спирачките, както и системата за контрол на тягата.

Под капака на суперколата SCG 004S е поставен 5,0-литров туин-турбо V8 двигател, който генерира мощност от 650 к.с. и 720 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Засега динамичните характеристики на машината не се съобщават.

Цените на автомобила ще стартират от 400 000 долара, като първите 25 бройки ще бъдат предложени в специална версия „Founders Edition”, като те ще бъдат предадени на клиентите през 2018 и 2019 г. В компанията планират да произвеждат по 25 коли на година. Поръчки вече се приемат, като клиентите трябва да внесат по 40 000 долара депозит.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen + nineteen =