Голямото наводнение от края на октомври дълго време ще отеква не само с разрушенията, но и със саможертвата на онези, които се притекоха на помощ. В ранните часове на 26.10.2017 г. изключително силна водна маса заля село Равнец. В голяма част от домовете нивото на водата стигна до 1,5 м и създаде реална опасност за живота и здравето на жителите, особено на тези в пределна възраст и хора с трайни увреждания.

Един от спасителите – Николай Желев Танев, преценявайки трезво критичната обстановка, не губи и минута, обличайки водолазния костюм, като първата мисъл, която минава през съзнанието му, е да помогне на нуждаещите се свои съграждани, които са в изключително тежко здравословно състояние. Опитът, който е придобил като състезател по подводен риболов, му помага да преодолее притеснението от придошлата в домовете вода.

„Бързите и адекватни действия на Николай Танев, доведоха до това, един човек Кольо Луков Колев, на 74 години, в изключително тежко здравословно състояние, днес да продължи своя житейски път. Проявените съобразителност, себеотрицание, гражданска чест и доблест, заслужават адмириране в най-висока степен“. Това са мотивите, с които кметът Димитър Николов предлага Николай Танев да бъде удостоен с почетна значка.

1 КОМЕНТАР

  1. Браво на водолаза! Ама нали уж предупредителната система „помогнала“ хората в равнец да се евакуират, пък водолаз вади стареца от къщата му?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви