Разточителният френски моден дизайнер Жан-Пол Готие се готви да разкаже историята на колоритния си живот в необичаен нов мюзикъл. Премиерата на „Fashion Freak Show“ ще бъде в митичния парижки театър „Фоли Бержер” през октомври догодина преди да тръгне на международно турне. „В него ще бъде всичко”, каза Готие, който е създавал модели на облекла за Мадона, Грейс Кели, Кайли Миноуг и Бионсе.

Представлението, в което всички ще пеят и ще танцуват, ще бъде нещо средно между „кабаретна ретроспектива и модно ревю”, каза Готие и допълни, че изпълнителите ще са „щури, изключителни, мускулести, неподправени развратници”, с които дизайнерът е прекарал живота си. „Навсякъде има красота”, обяви 64-годишният Готие, който е известен със слабостта си към корсетите и плисираните поли.

„Винаги съм обичал чудаците и странните хора, провокативните и случайните срещи, когато момче от улицата взима на подбив херцогиня”. Ревютата на Готие с висша мода по традиция са най-дръзките и разноцветни в Париж. Той започва да създава модели на облекла за мечето си, когато е на 6 години в предградие на Париж и работи с Пиер Карден преди да стане „ужасното дете” на модния бранш през 80-те.

Искрящата му личност бързо го направи любимец на медиите и той дълго участваше в късното вечерно британско шоу „Eurotrash“, което имаше рубрики като „Голи германци на седмицата” и предлагаше скечове с любимите му приятели Пипи и Попо – жирафи, направени от ролки тоалетна хартия. Готие каза, че „от 9-годишен си е мечтал да постави собствено кабаретно представление”, когато за пръв път зърнал перата и шумното и привлекателно оживление на „Фоли Бержер” по телевизията.

Той каза, че неговият спектакъл ще включва отдаване на почит на няколко артисти, които са го вдъхновили, сред които са певиците Мадона и Кайли Миноуг, кинорежисьорите Педро Алмодовар и Люк Бесон, и хореографът Анжелен Прелиотшаи.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

15 + two =