31 души са пътували в автобуса, който се преобърна на АМ „Тракия“, съобщиха от МВР. Над 20 са пострадалите. 13 са приети в болницата в Ямбол. Повечето от пострадалите са с наранявания на крайници. Двама от тях – жена и момче, са оставени за лечение там. Те са с нараняване на крака и с разкъсване на мускули на предмишницата. Немски гражданин пък е подсила протокол, че не иска да бъде лекуван в болницата. Освен него е имало още двама чужденци – руски граждани. Другите 11 души, приети в болницата в Ямбол, са прегледани и освободени за домашно лечение.

При инцидента няма загинали и тежко пострадали. Около десетима души са предпочели да бъдат превозени до Бургас, където да бъдат прегледани, тъй като са местни жители.

Автобусът е излязъл извън пътното платно и се е преобърнал. Полицията изяснява причините за това. Една от вероятните причини е заспиване на шофьора зад волана. Собственикът на „Юнион Ивкони“ Георги Атанасов заяви пред национални медии, че по данни на шофьора автобусът е бил засечен от лек автомобил на пътя. Автобусът е минал технически преглед преди 10 дни. Машината е на 12 години. Автобусът е произведен с електронно ограничение на скоростта, като максимално разрешената е 100 км/час.

По мнението на пътуващи обаче шофьорът е бил един и същ в двете посоки на пътуване – Слънчев бряг-София и София-Слънчев бряг. По данни на Атанасов предният ден шофьорът е почивал. Той не знае, че шофьорът е един и същ. Шофьорът е със стаж във фирмата 18 месеца.

Пътуващите заявяват, че при катастрофата не е имало засичане с кола. Чувало се тракане в автобуса. Както се движил, автобусът е загубил контрол и се е преобърнал в канавката.

Катастрофата стана около 22 ч. в района между Зимница и Карнобат на АМ „Тракия“, в посока Бургас. След инцидента от фимата превозвач е изпратен нов автобус, който да откара пътниците до крайната точка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви