Симеонов с оценка не само за Божков
Симеонов с оценка не само за Божков

Вицепремиерът Валери Симеонов обвини медиите и в частност Би Ти Ви и „Нова телевизия“ за оставката на здравния министър Николай Петров. Пред „България он ер“ той заяви, че България в последните години се управлявала именно от двете телевизии и „ако това е поредният опит за упражняване на влияние, това е лошо“.

Вчера Петров подаде оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов, след като Би Ти Ви излъчи разследване как като шеф на ВМА той е възложил две обществени поръчки за общо 1.6 млн. лв. на фирми, представлявани от Явор Цонев – мъжа, от когото дъщеря му Руслана Петрова има дете.

„В този случай Би Ти Ви се изявява като инфантилен дебелак с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави. При такава безпрецедентна измишльотина, която нарекоха разследване, цялата биография на този човек беше хвърлена в мръсния канал“, каза Симеонов.

Той добави, че всеки политик трябва да действа като него при медийни атаки. Припомни и че ще съди някои медии за клевети, и допълни, че дневният ред в живота „не се диктува от телевизионните студиа“.

Вицепремиерът каза още, че се надява все пак оставката да не се дължи на разследването, а на „икономически засегнатите кръгове в медицинските среди“. По думите му Петров е прокарал забрана за откриването на нови лечебни заведения и регистрирането на нови лекарства. Точно тук били двете големи лобита в здравната сфера, определени от Симеонов като „фармацевтичната мафия и лекарската мафия“.

Симеонов уточни, че осъждането му за реч на омразата не е присъда, която е влязла в сила, а е само определение на съда, което е обжалвано веднага. Вицепремиерът съзря в изкарването на информацията на преден план опит за въздейства върху управлението и лично върху премиера Бойко Борисов от страна на партиите, които го атакуват с искане за оставка.

dnevnik.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

15 − one =