В последният ден от месец октомври идва и заседанието на Общински съвет Бургас. Със сигурност една от темите в него ще бъде наводнението в Бургаско, при което загинаха 3-ма души, а една жена продължава да се издирва вече почти седмица. Друга важна тема пък бе отложена за следващото заседание на ОбС през ноември –  тази за цената на билетчето в градски транспорт и желанието на „Бургасбус“ тя да бъде увеличена от 1 лев на 1.30 лв.

По дневен ред самото заседание трябва да започне сравнително празнично, с избор на нови почетни граждани на Бургас. Народната певица Янка Рупкина, художникът Руси Стоянов(посмъртно), историкът-краевед д-р Вида Буковинова и футболистът Иван Претъргов (посмъртно) са кандидатите за високата чест.

Списъкът може да бъде допълнен и с името на българския музикант и композитор Тончо Русев, който от своя страна ще получи званието Кавалер на „Сребърният кръст на Свети Николай“.

От групата на ПП ГЕРБ искат и тримата ученици от Търговската гимназия – Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев, да бъдат отличени с Почетна значка. По време на голямото междучасие, единадесетокласниците забелязват, че се е запалил „Фолксваген Поло“. Колата била спряна на светофара на ул. „Константин Фотинов“ до гимназията. Момчетата не се замислили, взели пожарогасител от портиера на училището и набързо загасили запаления автомобил.

Кметът Димитър Николов иска и извършване на вътрешнокомпенсирани промени в бюджета и разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2017 година. Друга негова докладна е и за изграждане на нова детска градина „Пинокио“ в ж.к. Меден рудник.

Съветниците трябва да вземат решение и за прекратяване предоставяне на услугата „кабелно разпространение“ на програма „Общинско радио Бургас“, както и предложение за именуване на улици, намиращи се в Ченгене скеле.

Сред другите докладна попадат и желанието да се постави на паметна плоча на Стефан Иванов Райнов, закупуване на медицински апарат за отделение по клинична патология  при „КОЦ-Бургас“ ЕООД, изграждане на сцена на открито в Парк Минерални бани и поддръжка и почистване на детска площадка в к-с „Зорница“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви