KODAK Digital Still Camera

Бургас е в първата двойка по заловени шофьори, които управляват колите си под въздействието на алкохол и наркотици. Само за последната седмица са свалени 9 регистрационни табели на автомобили заради подобен вид престъпления. Това стана ясно на брифинг по повод старта на традиционната полицейска операция „Зима“.

„105 бяха само образуваните досъдебни производство за употреба на наркотични вещества в период май-юли. Направихме и неофициално проучване, което показва, че задържаните шофьорите са предимно на възраст между 22 и 45 години. За жалост тези хора на средна възраст, които трябва да възпитават по-младото поколение, употребяват едновременно наркотици и алкохол“, каза началникът на „Охранителна полиция” и КАТ към ОДМВР-Бургас комисар Неделчо Рачев.

Засилени проверки на велосипеди и моторни превозни средства ще се провеждат през ноември като част от тазгодишната акция „Зима 2017“ за пътна безопасност при зимни условия.

Очаква се проверките от 1 до 10 ноември да обхванат велосипеди, мотори и дори пешеходци. През втората половина на месеца ще бъдат проверявани предимно автомобили, като се следи за тяхната техническа изправност.

От МВР припомнят че водачите на МПС, са задължени от 15 ноември до 1 март да използват зимни гуми или гуми с поне 4 мм. дълбочина на протектора. От СБА обявиха от своя страна, че техните сервизи ще предлагат безплатна проверка на техническото състояние на автомобила.

От БЧК допълниха, че ще работят активно за превенцията на травматизма след пътнотранспортно произшествие. Организацията ще проведе и открити уроци с ученици от 1 до 3 клас за безопасно пресичане и оказване на спешна медицинска помощ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви