Трикратният олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е получил мозъчен кръвоизлив. Лекарите се опасяват, че може да остане парализиран. Това съобщават турските медии, цитирани от bTV.

Състоянието на шампиона се е усложнило малко преди да бъде изписан от болница. Той е в лечебно заведение в Истанбул от края на септември, когато бе приет по спешност след като черният му дроб и единият му бъбрек отказаха да работят.

В началото на октомври Наим претърпя успешна чернодробна трансплантация. Според лекарите 50-годишният Сюлейманоглу вече е по-добре и в момента не се нужда е от операция. Трансплантацията и лечението на Наим бяха проследени лично от президента на Турция Реджеп Ердоган, който се информира постоянно за състезанието на най-великия щангист.

В критично положение шампионът е бил и през 2009 година. Тогава лекарите буквално го върнали от мъртвите. При тогавашната криза Наим престоял 3 месеца в болница, а след това му било забранено категорично да близва алкохол.

Според някои лекари още тогава е трябвало да се отиде на трансплантация. Проблем е, че близките на Наим нямали съвместимост с него и въпреки желанието им, не могат да станат донори.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви