Близо килограм канабис и миниферма за отглеждане на канабисови растения са открити от служители от Пето Районно управление – Бургас при претърсване на два апартамента, разположени в бл. 186 в ж.к. „Изгрев“. Те са обитавани от двамата братя – Д.В., 43-годишен и Г.В., 37-годишен, и двамата криминално проявени, от Бургас.

В единият апартамент, намиращ се на втория етаж в кооперацията и обитаван от Д.В., са намерени и иззети множество топчета със суха зелена тревна маса / канабис/с общо тегло близо килограм.

Във втория апартамент, разположен на първия етаж в сградата и обитаван от 37-годишния Г.В., е открито помещение за отглеждане на марихуана, обособено във вградената част от тераса към дневната стая. От минифермата, оборудвана с множество лампи, барометър, термометър и вентилатор, са открити и иззети две саксии с канабисови растения с височина около 150 – 180 см.

Д.В. е задържан за срок от 24 часа, а брат му се издирва от полицейските служители. Спрямо Д.В. е образувано бързо полицейско производство, а по втория случай – досъдебно производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви