Рекорд от 225 л/м2 в с.Присад! Царевица и тикви заляха пътя към Зидарово

Фирма арендатор е измерила падналото количество дъжд, което е рекордно за областта - 225л/м2!

0
474

Сложна се очертава обстановката в с.Присад, каза за BurgasNews кметицата Пенка Стоянова. Тя е разтревожена от настъпилата в последните час, два ситуация. Дъждът отново се е усилил. Наводнени са дворовете в къщите на хората, а реколтата им е унищожена. „За щастие няма залети къщи и бедстващи хора“, каза Стоянова. Тази сутрин жена с операция на окото е изпратена за Бургас. Към момента в селото няма болни, които да се нуждаят от пътуване към Созопол или Бургас. Постоянно живеещите тук са 65 души, но има и много приходящи. С точност не може да се каже колко души са в селото.

Фирма арендатор е измерила падналото количество дъжд, което е рекордно за областта – 225л/м2! Той е залял района край старата чешма в селото, намираща се до Помпената станция. От Гражданска защита в Созопол са оказали помощ. Засега няма основание да бъде обявявано бедствено положение.

Пътят Маринка-Твърдица-Димчево-Присад все още е отворен. Доставено е достатъчно количество хляб. Магазинът е зареден със стоки от първа необходимост и работи. Хляб не е доставен само от Средец, поради затваряне на други пътища.

„От сутринта съм във връзка с всеки жител. Няма бедстващи, но болката на хората е голяма, защото продукцията в градините им е унищожена. Това е храната им за цяла зима“, уточни Пенка Стоянова. Дъждът дори е завлякъл големи количества царевица и тикви на пътя, който е в посока Присад-Зидарово. „Не мога да кажа дали са от градините или от нивите, но количеството е голямо“, дабави още кметицата. Тя се надява дъждът да спре. Ако обаче продължава да вали, има готовност да потърси съдействие от Гражданска защита.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here