Незагасена цигара е причината за пожара, който изпепели апартамент в центъра на Бургас, съобщиха от полицията. В Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за горящ апартамент, разположен на третия етаж във вх. 2 на бл. 50 на бургаската улица „Христо Ботев“.

Установено е, че пламъците възникнали за времето от 03.00 ч. до 05.00 ч. в апартамент, собственост на 67-годишен бургазлия. Изгоряло е цялото жилище, като собственикът му – А.Т. получил леки обгаряния. По негови данни огънят най-вероятно възникнал вследствие на незагасена цигара, която запалила одеяло в дома му. Нанесени са щети по апартаментите в непосредствена близост над апартамента, разположени от четвърти до седми етажи.

От пламъцуте падали отломки от външните дограми на сградата върху паркирали в непосредствена близост до блока леки автомобили. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и девет огнеборци. Цялостният размер на нанесените от инцидента щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Първо Районо управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви