В недоимък откъм осигуряване на лични защитни средства посрещат зимата бургаските пожарникари. За десет автомобила на смяна бургаската пожарна разполага само с три комплекта диелектрични ножици. Нужни са и 30 комплекта пожарникарски ботуши. За съжаление бюджетът на МВР явно вече е „изтупан брашнян чувал“ и пари в него няма.

Главен инспектор Николай Николаев се обърнал с молба към общината за финансова помощ от 6 400 лв. Тази сума ще стигне за закупуването на 20 комплекта ботуши и три диелектрични ножици. Трите ножици са на обща стойност 840 лв. Останалата сума е за пожарникарските ботуши. Тези пари се искат за финансовата 2018 г.

Припомняме, че общината не за първи път се отзовава на подобна молба. През тази година тя осигури средства за закупуване на 15 чифта защитни ботуши, което обезопаси действията на 15% от бургаските пожарникари по време на дежурство. През отминаващата година служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Бургас е реагирала на 1066 пожара ,наводнения и други спасителни операции в областта. това я прави една от най-натоварените в страната, което обаче по никакъв начин не рефлектира за осигуряване на безопасни условия на труд.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви