На 17 октомври на територията на Бургас и Поморие беше арестувана група от осем души. Групата е с повдигнати обвинения за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества на територията на гр. Бургас и гр. Поморие. Седем души от групата останаха в ареста, а един от обвиняемите беше пуснат под гаранция. По време на самата акция в двата града бяха прибрани общо 12 души. Няколкото освободени се оказаха само свидетели.

На пресконференция днес в Бургас говорителят на Главния Прокурор Румяна Арнаудова уточни, че групата действа от началото на 2016 година. Извършени са над 30 претърсвания и изземвания в Бургас. Задържани са неголеми наркотични количества вещества, като най-голямото е около 1 кг марихуана.

За сметка на това пък е открито модерно оборудване за отглеждане на марихуана, включително и специални филтри, осветление и вентилационна система, което „за нас означава, че това са вещи, които самата група използва, за да произвежда и разпространява сама наркотичните вещества“, добави Арнаудова.

Още по темата тук

1 КОМЕНТАР

  1. Ама голяма дунанма беше, тъпани бият, клаксони се надуват. Накрая много шум за нищо. Че и то и дребните пишлигари шанъри вече имат такова оборудване. Я се скрий и пак да кажа – оправи си дудната прическа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви