Джерард Бътлър е сред онези холивудски асове, които само с появата си на големия екран гарантират история за апокалипсис. В светлината на прожекторите сега застават климатичните промени, а как екшън звездата ще спасява и този път света, ще разберем с премиерното заглавие за седмицата „Геобуря“. Запознайте се с архитект Джейк Лоусън! Наред с неизбежните за този тип герои откази да се подчиняват на авторитети и да демонстрират ум, остър като бръснач, Бътлър дава на киноманите кратък достъп зад кулисите на донякъде арогантното поведение на персонажа си. Именно като спасителна сламка от тривиалното клише служи връзката на архитекта с брат му Макс. Роднинската им връзка далеч не е перфектна, дори напротив. Двамата обаче ще трябва да се сработят, ако искат да предотвратят гибелта на човечеството. Сюжетът се развива в близкото бъдеще, а като отправна точка служат сателитите, които Джейк изгражда с цел превенция на природни бедствия. След като е отстранен от правителствената организация, задвижваща проекта за опазване на Земята, обаче пробив в системата от технологични предпазни мерки го връща отново на терен.

Тук започва истинският екшън, превърнал се в запазена марка за Бътлър. Не очаквайте от „Геобуря“ емоционално изцеждащ или съзидателен диалог. Въпреки това всички фенове на високоадреналинния жанр могат да вдигнат наздравица – лентата с взимащите дъха визуални ефекти е конструирана точно за тях. Филмът е дебют за Дийн Девлин на режисьорското столче. Той признава, че е почерпил вдъхновение от настоятелните въпроси на 6-годишната си дъщеричка относно климатичните промени. „Изначало идеята на „Геобуря“ като филм е да забавлява, не да назидава. Въпреки това, смятам, че служи като своеобразно предупреждение“, обясни наскоро Бътлър, който съвсем скоро ще акостира и на роден терен за „Код: Ангел“.

Все още не е ясна точната дата, на която ще стартират снимките към лентата в студиата на „Ню Бояна“. Актьорът разкри обаче, че агент Майк Банинг този път няма да раздава крошета в опит да предпази от пълна разруха огромен град, както досега. Вместо това историята ще се съсредоточи върху вътрешния свят на персонажа

След като приключат промосъбитията около премиерата на „Геобуря“ Бътлър ще започне и тренировки за „Код: Ангел“. До това време актьорът се надява да се възстанови напълно от катастрофата, която претърпя само преди дни. По думите на звездата той се движил с мотоциклета си, когато жена направила забранен обратен завой. Бътлър се измъкна без тежки травми – има навехнат менискус и повърхностни рани.

Междувременно у нас вероятно ще посрещнем и Морган Фрийман, който се скочи в костюма на президента на Америка в „Код: Ангел“, след като Арън Екхарт се пенсионира от този пост във франчайза, пише Монитор.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 − two =