Казусът с проблемите в бургаското плуване ще бъде разискван на специално заседание на Постоянната комисия по младежта и спорта, гласуваха вчера единодушно членовете й. На сбирката ще бъдат разгледани и обсъдени изпратените от Българска федерация по плувни спортове отговори, дадени след запитване от комисията, както и друга кореспонденция, получена в последния момент .

Две от писмата са от председателя на федерацията по плуване Георги Аврамчев. Те дават отговор на въпросите какви дисциплинарни, административни, спортно-технически и др. наказания са наложени и какви крайни решения са взети относно всички бургаски плувни клубове. Запитването е разпратено и до други институции. Получената до момента информация е доста обемиста, а и продължават да пристигат писма, съобщи за BurgasNews председателят на комисията по спорт Калчо Белов.

На едно от последните заседания комисията беше обвинена от треньорите в ПК „Бриз” Соня Стойчева и Янчо Стойчев в преднамереност. Според Стойчева, в изпратено писмо от комисията до федерацията се говорело за категорични нарушения, а реални доказателства нямало. Тогава двамата треньори заявиха, че обвиненията срещу „Бриз” не са верни, че те са обект на зловеща атака от конкурентни клубове и „чужди тела” в спорта. Отношението на спортната комисия пък било преднамерено, а с писмото си тя е издала присъда на клуба. Доказателства за тези твърдения обаче ПК „Бриз” не предостави на комисията.

Белов напомни пред репортер на BurgasNews, че още тогава е поел ангажимент пред бургаските медии, комисията да ги запознае със съответните документи.

По тази причина общинският съветник предложи всички материали по казуса да бъдат разгледани на специално заседание. На него ще бъде поканен да присъства директорът на ОП „Спортни имоти”. Причината за това са ред нарушения при ползването на спортната база, включително и от страна на Спортното училище, които са констатирани от Ренета Тонич – зам.- директор на общинското предприятие.

На заседанието ще бъде разгледан и отговорът на директора на СУ „Юрий Гагарин” в оставка Георги Георгиев, във връзка с изпратения сигнал от Антон Коджабашев за извършено нарушение при назначаването на Георги Марков като треньор в училището. По-късно комисията ще даде специален брифинг за медиите.

Извънредното заседание ще се проведе следващата седмица, 27 октомври, петък.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви