Ford иначе е готин...

Шериф от щата Луизиана обяви бойкот на компанията Ford. Занапред той и колегите му да купуват автомобили на Ford за полицейските участъци. Служителят на реда публикува в страницата на шерифството във Facebook писмо до колегите си от други щати. В него ги призовава да сторят същото.

Повод за реакцията на полицая е изявлението на Ford по повод огромния скандал, който се разиграва в Националната футболна лига (НФЛ). Припомняме, че в средата на септември някои играчи устроиха акция на протест, като по време на изпълнението на химна преди срещите заставаха на коляно. По този начин те протестират срещу расизма и лошата работа на полицията. Това, според тях, довело до ръст на убийствата на афроамериканците от служители на реда.

Историята стигна до президента Доналд Тръмп, който посъветва протестиращите спортисти да си намерят друга занимание и дори призова собствениците на отбори да уволняват директно играчите, позволили си да протестират по този начин. В акцията обаче се включи и компанията Ford, която е основен спонсор на НФЛ. В свое изявление производителят обяви, че уважава правото на всеки гражданин да изказва възгледите си, дори компанията да не ги споделя.

Това явно е вбесило шерифа, който призова полицията да скъса отношения с производителя и да търси нов доставчик на автомобили. Служителят на реда изпрати писмото си до шерифите в останалите щати, като поиска и те да се присъединят към бойкота.

Трябва да се отбележи, че именно Ford е основният доставчик на превозни средства за служителите на реда в САЩ. Компанията произвежда всъдехода Ford Police Interceptor, който е изграден на базата на „гражданския” Explorer. Наскоро бе представен и още един специализиран полицейски автомобил, в чиято основа е моделът Fusion Hybrid.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви