България вече почти налага имиджа си на страна, която предлага качествен туризъм. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Неслучайно 4- и 5-звездните хотели, особено 5-звездните, се запълват. Дори и в момента, за Лято 2018, почти вече няма места на база на ранни резервации в 5-звездните хотели. Това от една страна е много хубаво, от друга страна провокира инвестиционен интерес“, каза Ангелкова.

В тази връзка и самите големи туроператори, които са конгломерати със собствени авиолинии и хотели, заявиха инвестиционни намерения за строителство на 5-звездни хотели по нашето Черноморие, обясни министърът

Тя допълни, че темата за туризма ще бъде заложена на важно място в политическите дебати, които ще се проведат по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Министър Ангелкова каза още, че 2018 година е обявена и за година на ЕС и Китай. Т

Това ще даде още една възможност България да се възползва максимално от рекламни активности, организирани на ниво Европейски съюз, както и от възможността за привличане на туристи от този голям пазар.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви