Бургазлийката Теодора Тодорова на 16г от клуб Ронин Бургас спечели златен медал в индивидуалната надпревара на Ката при девойките.

От 6 до 8 откомври се проведе 25-то световно първенство по Шотокан Карте –До и Световна Кохай Купа в град Егер, Унгария. Световното първенство се организира от Шотокан Карте – До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

Като един от бързо развиващите се, унгарския отбор получи възможността тази година да бъде домакин на световното първенство. Егер е един от най-красивите унгарски градове, популярен най-вече с минералните си извори. Първенството бе уважено и от президента на страната Янош Адер, който за краткия си престой, покрай татамитата, сподели възхищението си от красотата на Шотокан Карте – До стила, която наказва грубостта и липсата на спортсменство, толерирайки техниката, точността и бързината в спорта. Специален гост бе и шефът на унгарския Олимпийски комитет Жолт Боркай.
В международното състезание, което се илзъчваше през цялото време оналайн, участваха над 200 каратеки от България, сред които деца, мъже и жени. От участниците имаше представители на почти всички от общо 34-те клуба на българската делегация.

С подкрепата и наставленията на президентът на федерацията Александър Славков и националния треньор Димитър Тодоранов, българските национали (мъже и жени) в Егер спечелиха общо един златен, шест сребърни и четири бронзови медала в индивидуалните дисциплини. Класирането на отборните дисциплини и единоборствата при децата също донесе за страната ни много медали.

„Доволен съм от резутлатите на световното в Унгария. Състезанието премина без никакви сериозни травми, което за мен е най-важното. Заради изключително сериозния инцидент с Тодор Събев в началото на годината на европейското в Сърбия, ние тръгнахме от България все още притеснени и както се казва с „едно на ум“. Благодаря на съдиите за нелеката задача да отсъждат на надпревара от такъв ранг и разбира се на всички състезатели, които се бореха да затвърдят името на българският национален отбор“ – коментира шефа на федерацията сенсей Александър Славков.
Индивидуално класиране мъже и жени:
1. Борислава Ганева – 1 място КУМИТЕ ЖЕНИ + 58 КГ. и 3 място опън
2. Адриана Ганева -2 място КУМИТЕ ЖЕНИ – 58 КГ.
3. Лора Русчева – 2 място КУМИТЕ ЖЕНИ + 58 КГ.
4. Тихомир Тодоров- 2 място КУМИТЕ МЪЖЕ +87 КГ
5. Денис Николов- 2 място КУМИТЕ МЪЖЕ -77 КГ
6. Христо Щерев – 2 място мастърс и 3 място КУМИТЕ МЪЖЕ – 68 КГ
7. Анджей Згжива -2 място КАТА
8. Кристина Свиленова – 3 място КУМИТЕ ЖЕНИ – 58 КГ
9. Йордан Георгиев – 3 място КУМИТЕ МЪЖЕ – 68 КГ
Отборно мъже и жени + деца:Отбор ката мъже – 3 място
Отбор ката микс – 3 място
Отбор кумите жени- 1 място
Отбор кумите мъже-2 място
Отбор кумите микс-3 място
Отбор кумите 16-20 девойки ката-3 място
Отбор кумите 12-15 г. девойки – 3 място

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви