Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Петър Л., привлечен като обвиняем за убийство с особена жестокост. В село Вресово, община Руен, на поляна, намираща се в ромската махала, чрез нанасяне на удари в областта на главата с твърд предмет, причинил смъртта на С. Ж.

От доказателствата по делото, съдът изведе извод за наличие на обосновано предположение, че Петър Л. е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдебната инстанция прие като доказателства самопризнанията на Петър Л. и изложените от него подробни обяснения, подробно описание на механизма на причиняване на телесните увреждания на пострадалия, разкрити и в хода на досъдебното производство.

Съдът счете, че е налице и другата кумулативна предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно, опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, доколкото самата правна квалификация на престъплението и предвиденото за него наказание „Лишаване от свобода“ над 10 години, предполага наличието на такава опасност. Според съдебната инстанция липсват доказателства, които да оборват този извод.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви