Валери Симеонов
Валери Симеонов

„Темата няма какво повече да се дискутира, ще заведа делата в съда“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на „България сутрин“, запитан какво ще прави, след като 24-часовият ултиматум, който отправи към няколко български медии, вече изтече.

„Използването на думата „ултиматум“ в случая е неуместно, тъй като се опитах да дам срок на медиите да ми се извинят, след като прекрачиха закона и не отразиха позицията ми по скандала от петък. Освен това, във въпросния разговор с журналиста Виктор Николаев се опитах да направя нещо, което правят всички гости в телевизионните студиа – да изложа онова, което аз искам зрителите да чуят, не просто да отговарям на въпросите на водещите“, категоричен бе Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че свободата на словото се изразява в това гостът също да може да преценява по кои въпроси да отговаря и по кои не, а подхвърлянето, че на журналиста Виктор Николаев може да му бъде спретнат „Викторгейт“ било аналогия с ирония по повод скандала с роднинските назначения в общините.

Журналистът Юлий Москов посочи, че не смята за заплаха решението на Валери Симеонов да заведе дело срещу медиите.

„Има нещо по-страшно, което всички пропускаме, а това е че вицепремиерът започна да диктува на журналистите за какво да говорят. Хората във властта не притежават държавата, те трябва да я управляват“, каза Москов.

Според журналиста Асен Григоров проблем се явява обвинението на вицепремиера към държавните медии, което само по себе си потвърждава твърдението, че те са подложени на натиск от страна на властта в България.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви