Легендарният рок музикант Том Пети е починал на 66-годишна възраст в Калифорния, съобщиха световните агенции. Новината беше потвърдена от семейството и на страницата му във Facebook.

Говорителката Карла Сакс, цитирана от АП, каза, че той е починал през нощта в понеделник в болница в Лос Анджелис, където е откаран, след като е открит в безсъзнание в дома му в Малибу след сърдечен арест.

Малко по-рано сайтът за светски новини TMZ съобщи, че Пети е приет в болница в тежко състояние след сърдечна криза. 66-годишният музикант е бил намерен в дома си в Малибу в безсъзнание и без пулс, според анонимни полицейски източници, цитирани от сайта. Той не показва никакви признаци на мозъчна дейност и е било „взето решение да бъде изключена системата за изкуствено обдишване“, уточни TMZ в Twitter.

Пети е известен с хитове като „Free Fallin“ и „American Girl“. Неговата кариера е свързана с рокбандата „Хартбрейкърс“ и със супергрупата „Травълинг Уилбърис“.

Пети и „Хартбрейкърс“ започнаха тази година турне по случай 40-ата си годишнина в САЩ. Последните им три концерта бяха през септември в Лос Анджелис. Бандата трябваше да свири на две концерта в Ню Йорк през ноември.

Пети създаде „Хартбрейкърс“ в средата на 70-те години на миналия век. Рокмузикантът е съосновател през 80-те години и на супергрупата „Травълинг Уилбърис“ заедно с Боб Дилън, Рой Орбисън, Джордж Харисън и Джеф Лин.

darik.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви