На 75-годишна възраст почина бившият наставник на „Нефтохимик” Румен Георгиев. Той е един от най-успешните треньори на ВК „Добруджа” (Добрич).

Румен Георгиев е роден на 4 април 1942 година в Добрич. Завършил Втора смесена гимназия, после служил 3 години като матрос във Варна и бил състезател на „Черно море” и на младежкия национален отбор. След казармата бива приет във ВИФ, а след първата година минава задочно обучение, за да може да играе в „Добруджа”. Той е първият волейболист – професионалист на Добрич.

Като треньор е ръководил „Черно море” (Варна), „Добруджа” (Добрич), „Нефтохимик” (Бургас), „Стела и Кале” (Франция) и „Калиакра” (Каварна), където слага край на треньорската си кариера.

През сезон 1996/97 година, начело на „Добруджа”, той извежда отбора до вицешампионската титла и то разчитайки на 10 момчета от волейболната школа на Добрич. В началото на новия век се установява в Бургас, където води „Лукойл Нефтохимик”. От няколко години живееше във Варна и работи като учител по физическо възпитание в морската столица.

Поклон пред светлата му памет!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви