Властите в Канада разследват две нападения като терористични актове. Нападенията са станали в град Едмънтън, съобщават Ройтерс и АФП.  В едното нападение един полицай е бил бутнат с кола, а в последствие и намушкан с нож. Полицаят охранявал спортно събитие. Нападателят успял да избяга.

Малко по-късно органите на реда установили в друг автомобил човек, отговарящ на описанието на нападателя. Полицаите опитали да го арестуват, но мъжът отново се измъкнал. Започнало преследване, при което заподозряният прегазил още най-малко 4 души.

Пострадалите са били транспортирани с болница с множество наранявания. Полицията в Едмънтън обаче е отказала повече коментари относно тяхното състояние. Въпреки че разследването е в ранен етап, властите в Канада посочват, че мъжът е действал сам. Той е заловен и се намира в ареста.

По първоначална информация нападателят е мъж, на около 30-годишна възраст. В автомобила бил открит флаг на терористичната организация „Ислямска държава“, поради което нападенията ще бъдат разследвани като терористични актове.

Властите в Марсилия пък са ликвидирали мъж, който е започнал да напада случайни минувачи с нож. Властите във Франция предполагат, че нападението е терористичен акт. Вследствие на прободните си рани двама са загинали, съобщава Ройтерс.

Нападението е станало в района на главната гара на Марсилия. По информация на органите на реда в Марсилия мъжът е извикал „Алах е велик“ и започнал да напада хората с нож. Властите веднага се отзовали и ликвидирали нападателя. Районът на гарата е отцепен. В пост в социалните мрежи министърът на вътрешните работи на Франция е заявил, че вече пътува към мястото на инцидента.

Припомняме, във Франция има обявено извънредно положение влседствие на терористичните атаки в страната през последните няколко години. Държавата още скърби за жертвите от нападенията в Париж и Ница, в които имаше стотици жертви.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви