Американският делови всекидневник „Уолстрийт джърнъл“ спира от другата седмица да излиза на хартиен носител в Европа и Азия, съобщи изданието на сайта си, предаде ТАСС.

Както се посочва в съобщението, вестникът е „решил да се съсредоточи върху електронната си версия в условията на преживяваните от пазара на печатна продукция трудни времена“.

Тази седмица европейското издание на вестника се появява за последен път по вестникарските рафтове. Седмица по-късно ще спре да излиза и азиатското. Възможно е след това в някои столици в двата региона да продължи да се продава американската печатна версия. Както се съобщава, чуждестранните сътрудници на вестника ще продължат да участват в събирането и подготовката на материали за „различните му платформи“.

През 1976 г. „Уолстрийт джърнъл“ започва да печата отделно свое издание за страните в Азия, а през 1983 г. и за Европа. В последните години резкият спад на приходите от продажби и реклама, както и развитието на електронните средства за масово осведомяване направиха излизането на чуждестранните версии на вестника нерентабилно, се казва още на страницата на изданието.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × two =