На 28.09. около 15.15 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за извършена домова кражба от къща на ул. „Антон Иванов“ в кв. Сарафово. Пристигналите на място полицейски служители забелязали в двора на къщата съмнителен мъж, който след като ги видял, побягнал и в движение, свалил и изхвърлил в съседния двор връхната си дреха, две текстилни ръкавици и шапка с прорези на очите.

След кратко преследване е задържан и установен криминално проявения М.Р., 23 годишен от Бургас. Преследвайки го, полицаите забелязали в близост и друг бягащ мъж, който също е задържан. Установено е, че това е криминално проявеният Т.Д., 27-годишен от Бургас. При направения личен обиск в М.Р. са открити златни обеци, откраднати от частната къща в кв. Сарафово.

Установено е, че за времето от 12.00 ч. до 15.30 ч., чрез взломяване на вратопрозорец към кухнята на първия етаж, е проникнато във въпросната къща, обитавана от 57-годишна бургазлийка.

Откраднати са: лаптоп, златни обеци, куфар с прибори за хранене и няколко парфюми. В близост до къщата в квартала е открит лек автомобил „Фолксваген Поло“, с бургаска регистрация, в който са открити и иззети отвертка, дистанционно за телевизор, мобилен телефон и ножици за рязане на метал.

Двамата бургазлии са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на мъжете продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви