Общо САЩ към момента са наложили мита върху китайски стоки за 250 милиарда долара

Белият дом започна вътрешно разследване за случаи на използване от висши правителствени служители на личната им електронна поща за служебни цели, съобщи в. „Политико“, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Позовавайки се на четирима неназовани правителствени източници, „Политико“ посочва, че разследването е започнало тази седмица, след като в медиите се появи информация, че зетят и съветник на президента Доналд Тръмп, Джаред Къшнър, и други високопоставени служители в Белия дом са използвали личните си имейли за служебни цели.

В понеделник комисия към Камарата на представителите поиска от Белия дом информация във връзка с твърденията.

Според медийна информация шестима приближени на Тръмп са използвали личните си имейли за служебни нужди, включително Къшнър и дъщерята на президента Иванка Тръмп, които според „Политико“ ще бъдат в центъра на разследването. Списъкът включва също бившия началник на президентската канцелария Райнс Прибъс, бившия главен стратег на правителството Стивън Банън, един от ключовите съветници на Тръмп – Стивън Милър – и директора на Националния икономически съвет Гари Кон.

Според „Политико“ Къшнър в течение на седем месеца след встъпването в длъжност на Тръмп е използвал личната си поща, като е изпратил или получил над 100 електронни писма, свързани с работата му. Прибъс и Банън от време на време също използвали личната си поща за служебни цели. Милър и Кон са направили това няколко пъти, а Иванка Тръмп допускала тази практика и преди, и след като станала сътрудник в правителството.

В предизборната кампания Тръмп остро критикуваше съперничката си Хилари Клинтън, че докато била държавен секретар, използвала личната си електронна поща за служебна кореспонденция, припомня ТАСС.

БТА

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви