Изнудвачът, който слага отрова в храни и иска 10 млн. евро от големи търговски вериги в Германия, за да прекрати тази си дейност, има поне един съучастник. Полицията смята така, защото бурканчета с отровени бебешки пюрета са открити в няколко филиала на магазините, които не са във Фридрихсхафен (именно в този град първоначално бяха намерени 5 отровени детски пюрета).

Заплахата от третирани с етиленгликол продукти в Германия обаче важи не само за бебешки пюрета, а за общо 20 вида храни, които изнудвачът смята да отрови и да пусне в търговската мрежа на всички големи германски вериги.

Мъжът, чиято снимка от охранителни камери бе разпространена вчера, все още не е идентифициран, но властите са получили над 100 сигнала от граждани, че са го виждали. В момента всеки сигнал се проверява, съобщават от германската полиция.

Оттам също така предупреждават да се внимава при отварянето на бурканчетата и, ако не се чуе специфичното пукване на капачката при разхерметизирането, по-добре да не се консумира съдържанието. Същото важи и за опаковки на други храни – ако опаковката е с нарушена цялост, има дупчици по нея или е разкъсана.

в.Сега

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви