Депутатите заседаваха едва 17 минути днес преди парламентарния контрол. Причината е липса на достатъчно законопроекти. От „БСП за България“ разкритикуваха управляващите за кратките пленарни заседания тази седмица, от ГЕРБ отговориха, че другата седмица ще има достатъчно законопроекти.

Заместник-председателят на групата на левицата Антон Кутев поиска по-добра организация на работата на Народното събрание, така че „тези сривове“ като тази седмица да не се получават. „Ние всъщност имахме работа за по-малко от един ден, която умишлено беше разсрочена на три дни, за да не се обяви, че не работи Народното събрание. То работеше по 17 минути, по един час на ден, което е недопустимо“, коментира той.

По думите му управляващите бавят законопроекти на опозицията и даде пример със законопроекта за възрастните хора, който цял месец не е разгледан в ресорната комисия. Заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ обясни, че всички внесени законопроекти са разпределени в парламентарните комисии, гледат се и се очакват становища на министерствата.

„Нали трябва да правим качествено законодателство, а не да бързаме, да пришпорваме нещата“, коментира тя. „Другата седмица ще има достатъчно законопроекти, но това е процес и трябва да бъде спазван“, заяви Караянчева. Тя отбеляза, че комисиите се оглавяват не само от председатели на ГЕРБ, но има и председатели от БСП. Относно законопроектите на социалистите, Караянчева посочи, че всички са разпределени и очакват становища на съответните министерства и ведомства.

Дарик

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × three =