След като в края на лятото бургазлии станаха свидетели на тайнствения свят на динозаврите – на ход през есента са други екзотични животни. От днес до 30 ноември в Експо център „Флора Бургас“ е отворена новата терариумна експозиция – всеки ден от 10:00 до 19:00 часа.

За първи път част от изложбата на влечуги ще бъде и курсът „Забавна херпетология“. В началото на новата учебна година интересният и полезен курс ще бъде насочен към деца от предучилищна и училищна възраст, а целта му е да запознае най-малките с произхода и спецификата на змиите. Малчуганите и родителите им ще бъдат посрещани от специалист биолог, който ще ги въведе в света на малко познатите ни влечуги. С какво се хранят, как се движат и къде живеят са само част от въпросите, на които ще дава отговор всяка събота от 11:30 до 13:00 часа биологът Марко Иванов.

В не малка част от обществото ни са дълбоко вкоренени погнуса и неприязън към тези своеобразни представители на живата природа. Причините са основно няколко – еволюционни, религиозни, обществени и други. Въпреки развитото ни технологично общество, влечугите продължават да ни плашат и да всяват смут при взаимните ни срещи. И всичко заради сравнително скритият им начин на живот и факта, че някои от тях могат да ни убият с едно ухапване.

Всичко това води до идеята за създаване на терариумна експозиция, където организаторите ще имат възможността да разкажат на хората подробно за влечугите.

Изложбата се организира от „Херпетоложника – ЗмиярникЪ“, а курсът по „Забавна херпетология“ е дело на „Херпетоложника – ЗмиярникЪ“, Център за иновативно обучение „Френе“ и „Щура лаборатория“.

Входът на изложбата за възрастни е 3 лв., а за ученици и пенсионери – 2 лв. Еднократното посещение на допълнителния курс „Забавна херпетология“ е на стойност 15 лв., а преференциалната цена на талон за целия курс, състоящ се от 6 поредни съботи / 07.10; 14.10; 21.10; 28.10; 04.11 и 11.11/ е 60 лв.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

8 − 5 =