Времето може и да захладнява, но не и желанието на бургаските общински съветници да работят за благото на града ни. Показателно колкото много неща има да се свърши е, че на тази сесия има официално входирани цели… 15 докладни, като всички са от страна на администрацията.

Като далечни страшни истории остават времената, когато бе нормално на сесии да има по над 50 точки, а заседанията на ОбС да продължават по-дълго от филм на Скорсезе, както е сега. Явно старейшините на града все още на са влезели в оптимална спортна форма за новия политически сезон. Очакваме с нетърпение това да се случи през следващите седмици, месеци или години.

Иначе самата сесия започва с докладна на Красимир Стойчев, зам.-кмет по бюджет и финанси, относно въвеждането на система за отдалечена идентификация и подписване на заявления за електронни административни услуги от гражданите на община Бургас от мобилен телефон.

Зам.-кметът по „Европейски политики, околна среда“ Руска Бояджиева иска одобряване на актуализирана Стратегическа карта за шума в околната среда на Агломерация Бургас. Нейна е и докладната за определяне на представител на Община Бургас в Учредително събрание на Местна инициативна рибарска група Бургас – Камено.

Красимир Стойчев иска от съветниците и разрешение за приемане на решение за отправяне на искане до Министерски съвет на Република България за безвъзмездно прехвърляне в полза на Община Бургас на правото на собственост върху недвижими имоти – държавна собственост, намиращи се в м. Ченгене скеле.

Със сигурност интересна ще бъде докладната от д-р Галин Петров Белев, управител на „Медицински център III – Бургас“ ЕООД, относно постъпило предложение от „Булфарма“ ООД за придобиване на правото на собственост върху сградата на Медицински център ІІІ в Меден рудник.

Зам.-кметът „Култура и образование“ Йорданка Ананиева иска разрешението на съветниците да се дофинансират 25 маломерни паралелки в 8 бургаски училища със 191 865 лв. Края на сесията идва с питане на Георги Дракалиев за незаконно строителство в кв.Рудник.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви