На празника на Независимостта в хотел в Приморско се проведе за втора поредна година голям международен турнир по петанк. Петанк е френска игра, която набира все по-голяма популярност по света и ще бъде за първи път представена официално като олимпийска дисциплина на олимпиадата в Париж през 2024 година. В турнира взеха участие състезатели от Чехия, Джърси, Франция, Израел, Словакия, Алжир, Русия и десетки отбори от цяла България.

В основната дисциплина в играта по тройки титлата на Приморско Опън спечели отборът на домакините, който се водеше от главният организатор на турнира Емил Макаров от София.

На турнира по двойки първото място спечели отборът на Израел. В крайното отборно класиране първото място заслужи Чехия.

През 2018 година, по същото време Приморско клуб ще бъде домакин отново на голям международен турнир по петанк на който се очаква да пристигнат отбори от десетки държави.

Благодарение на чудесните условия, които се предоставят на състезателите, Приморско се очертава като сериозен европейски център по тази френска игра.

През 2019 година в Албена ще се проведе в България за втори път Европейско първенство за мъже на което взимат участие повече от 35 държави и стотици състезатели.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 + 18 =