Легендарният Наим Сюлейманоглу се намира в критично състояние и се бори за живота си, съобщиха турските медии. Трикратният олимпийски шампион е изпаднал в изкуствена кома поради чернодробна недостатъчност. Той е настанен в болница „Бакъркьой Сади Конук“ в Истанбул, а личният му лекар Аднан Багръачък призна, че ако не му бъде трансплантиран черен дроб, Сюлейманолгу няма да може да се пребори за живота си.

Пред близките си роденият в българското село Птичар Сюлейманоглу е заявил, че не иска да се знае за тежкото му състояние. Той не е споделил за болестта си дори пред собствения си син.

Преди седмица Джобния Херкулес, както е известен Сюлейманоглу, е бил изписан от болница, но после състоянието му се е влошило и той е бил върнат в болничното заведение с линейка.

Най-великият щангист за всички времена е роден на 23 януари 1967 година в кърджалийското село Птичар. По време на т.нар. Възродителен процес името му е променено на Наум Шаламанов. Той е трикратен олимпийски шампион и седемкратен световен шампион. Автор е на цели 46 световни рекорда. По време на световното първенство в Мелбърн, Австралия, през 1986 година Наим бяга в Турция, където живее и до днес.
Наим Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. На Олимпиадата в Сидни през 2000 година прави три неуспешни опита да подобри олимпийския рекорд, след което прекратява състезателната си кариера.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви