По време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще се проведат над 200 събития. Техен домакин ще е основно София. Официални срещи извън столицата ще се провеждат в 9 общини. Събития са планирани в Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Димитровград, Козлодуй и Самоков.

В Бургас ще се проведе инициативата Европейски морски ден – 31 май-1 юни, както и неформална среща на директорите по рибарство на 6 и 7 юни.

Голяма мобилизация и добра организация на всички структури, ангажирани с изпълнението на подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз. Така правителството обобщи работата в последните два месеца и половина, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Към 15 септември са изпълнени 27 от включените в плана за подготовката 57 мерки. Една е отменена с решение на кабинета.

„Динамиката по подготовката се увеличава, което се потвърждава от факта, че за първите 7.5 месеца от приемането на Плана са изпълнени 17 мерки, докато само за последните 2.5 месеца са изпълнени 10 мерки от него“, уточняват от правителството.

В последния отчетен период са одобрени проект на програмата на българското председателство, културната програма, календарът на събитията, които ще се проведат в България по време на председателството, както и насоки за планиране и организиране на събитията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви