Бургаските социалисти се разграничиха от изказването на техния общински съветник Бенчо Бенчев, които заяви в интервю: „Хора казват, че аз мога без БСП – Бургас, но дали БСП – Бургас  може без мен“. В последните седмици бургаският бизнесмен доби голяма популярност със закупуването си на луксозен Ролс-Ройс, като това предизвика дори и реакцията на червения лидер Корнелия Нинова. В позиция разпространена до медиите, социалистите заявяват, че не са зависими от никого. Публикуваме позицията на на БСП без редакторска намеса:

Позиция на ИБ на ОбС на БСП – Бургас

Общинският съветник от гражданската квота на БСП – Бургас г-н Бенчо Бенчев даде интервюта в редица медии. Той заяви публично: „Хора казват, че аз мога без БСП – Бургас, но дали БСП – Бургас  може без мен“.

Като партия със 126-годишна история и общинска организация в Бургас със 123-годишни традиции, сме длъжни да заявим, че БСП никога не е била зависима от една личност, независимо с какви ресурси е разполагала, още по-малко от своите симпатизанти, независимо от техните финансови възможности.

БСП се крепи на силата на своите идеи, които изповядва, на духа и влиянието на своите членове и симпатизанти.

Ние изказваме нашата благодарност към хората от средите на бизнеса, които безкористно са помагали и помагат през годините на БСП, включително и на г-н Бенчо Бенчев, но общинската организация на БСП никога не е поставяла и не поставя дейността си в зависимост от една или друга личност.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви