Националката Бояна Гелова зае шеста позиция след проведеното контролно в Национална спортна база „Раковски”. Тестът бе за определяне на национален отбор – девойки – индивидуално.

В многобоя грацията на бургаския „Черноморец” получи за изпълненията си сбор от 46.750 т. Първа стана Елизабет Йовчева от „Чар ДКС” /Варна/ – 58.100, а съотборничката й Анна Келман е втора с 55.900. Следват Вая Драганова /Левски Триадица/ – 51.500, Вероника Любчова /Авангард/ – 49.750 т., Татяна Воложанина /Олимпия 74/ – 47.000 т. Последното осмо място с 45.600 т. зае Мария Чолакова от „Академик”.

На контролното присъстваха вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова, генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова, директорът на националните отбори Деспа Кателиева, международният съдия Даниела Велчева. Съдийстваше също и златното момиче Християна Тодорова.

От БФХГ съобщиха, че конкурсът за нов старши треньор на национален отбор девойки ансамбъл е спечелен от Вяра Ваташка. Нейна помощничка ще е Цветелина Найденова. Вяра Ваташка е вицешампионка от олимпийските игри в Атланта’96 и двукратна световна шампионка с ансамбъла на България. Цветелина Найденова е бронзова медалистка от Рио 2016 и световна шампионка с ансамбъла на България. Треньорката на ансамбъл жени Весела Димитрова ще бъде съветник и консултант в работата на двете. Новата политика в националните ни отбори е да има уеднаквяване в методиката на подготовка и приемственост както между състезателки жени и девойки, така също и между треньорите. По същата система ще работи главният ни мениджър Бранимира Маркова в индивидуално жени и старши треньорът на девойки индивидуално Силвия Стойнева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 + 15 =