Тираджията от Бургас, държан в плен 32 часа в къща в Сливен, до последно криел, че е станал жертва на коварна любовница, разкриха криминалисти, пише 24 часа. На 10 септември по обед 30-годишният мъж от комплекс „Меден рудник“ сам се явил в полицията и заявил, че е бил отвлечен. Той бил с подуто и насинено от бой лице, говорел трудно и бил много изплашен.

Но вместо да насочи полицаите към истинските похитители, тираджията излъгал, че е отвлечен в Бургас от двама непознати и нищичко не помнел. Едва след като разпитали близки на пострадалия, униформените започнали да сглобяват пъзела.

Роднини споделили за някаква мистериозна жена, по която тираджията бил направо полудял. Оказало се, че това е 30-годишната Диана Куртева от Сливен – разведена, с две малки деца. Тя успяла да зариби бургазлията във Facebook, представяйки се за грижовна майка, която си търси опора в живота. Двамата започнали да си пишат в началото на 2017 г., а от февруари международният шофьор, който работел в Германия, почнал да ѝ праща пари.

Всеки месец бургазлията превеждал по няколкостотин лева на изгората си, без дори да я е виждал на живо. Двамата се сближили много във виртуалното пространство и през август се срещнали в Бургас. Тираджията се постарал да впечатли 30-годишната брюнетка. Водил я по ресторанти, на шопинг в моловете. За два дни пръснал по Диана 2000 лв., сочат данни от разследването.

Преглеждайки записите от камери по пътя Бургас – Сливен, униформените засекли автомобила на тираджията. Става ясно, че той сам е отишъл до Сливен. За по-малко от 24 часа похитителите били разкрити и задържани. Така зад решетките попадат 30-годишната Диана Куртева, 32-годишният Станислав Стоянов и мъж на 24 г., чиято самоличност от полицията не разкриха.

„24 часа“ обаче твърди, че това е братът на собственика на къщата, в която тираджията е бил държан в плен.

На 8 септември, петък, влюбеният бургазлия тръгва за Сливен, за да гостува на Диана. Вместо в дома си обаче, фаталната жена го кани на друг адрес – на ул. „Момина сълза“ в кв. „Комлука“. Диана наистина го чака в къщата. Много бързо обаче тя инсценира скандал и когато „влюбените“ започват да се карат, вътре нахлуват двама мъже с маски на лицата. Те завързали госта със свински опашки и облепили устата му с тиксо, за да не вика. След това се започнал жесток побой. Целта била да сплашат тираджията и да го ограбят.

„Жената също е била много агресивна. Имало е и сексуални извращения“, разкри апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Докато е държан в къщата, пленникът е заплашван с нечовешки изтезания като набиване на кол и рязане на пръсти с лозарска ножица. Насилван е с различни предмети, сочат данни от разследването.

Похитителите взели двете дебитни карти на тираджията и го принудили да им каже пинкодовете. Бандитите опитали да източат сметките му онлайн, но не успели, след което го преджобили и взели 200 лв. и мобилен телефон. Накрая го метнали в багажника на автомобила му с превръзка на очите и го зарязали в местност край Карандила. Едва след като похитеният сам успял да се прибере в Бургас, сигнализирал в полицията.

„Вероятно е спестил част от информацията поради срам, но това е недопустимо. Не може потърпевши да ни дават погрешна информация и апелирам да не го правят“, коментира прокурор Петров. Диана Куртева и Стансилав Стоянов обаче не са направили самопризнания, напротив, твърдят, че нямат нищо общо с престъплението, в което са обвинени.

Разследващите обаче чакат важна ДНК експертиза за наличие на биологичен материал по предмети от престъплението. Чакат се и резултатите от кръвните проби за наличие на алкохол и наркотици. Според шефа на полицията в Сливен Димитър Величков има данни, че Куртева е наркозависима. Съучастникът ѝ Станислав пък е съден за кражби и грабежи, разследван е и за наркоразпространение.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви