Мошеник замеси военни от ВМС-Бургас в опит да получи кредит от 120 бона

0
122

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Мирослав К. (на 39 год. от гр. Свиленград). Той е подсъдим за това, че през периода 01-03.04.2014 г. в град Бургас при условията на продължавано престъпление, за да получи кредит от пет банки представил следните неверни сведения.

Първо пред служител на „ОББ, в молба-декларация за отпускане на потребителски кредит, където посочил, че получава възнаграждение 1300 лв. и притежава „Ауди”. След това  пред служител на „Райфайзен Банк България” в Искане за кредит  посочил, че е военнослужещ и получава възнаграждение в размер на 1262 лв., и притежава „Ауди”.

Пред служител на „Алианц Банк България”, в искане за потребителски кредит посочил, че е военнослужещ и получава възнаграждение 1435.70 лв., притежава „АУДИ” и живее в с. Атия.

Пред служител на „Сосиете Женерал Експрес Банк”, в Искане за потребителски кредит посочил, че работи като военнослужещ на безсрочен договор с възнаграждение 1220 лв.

Последно пред служител на „Си Банк” в Искане за отпускане на потребителски кредит посочил, че е военнослужещ с висше образование, живее в собствено жилище в с. Атия и притежава „Ауди”.

Той е обвинен и за това, че в периода 01 – 03.04.2014 г. е ползвал неистински официални документи, на които е придаден вид, че представляват конкретно писмено волеизявление на командира на Военно формирование 32890 Бургас – капитан І ранг Дарин Попов и Валентина Мотева – старши счетоводител в същото ВФ, а не на това, което ги е съставило, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Пред служителите на петте банки на посочените по-горе дати е представил справка-декларация за месечно трудово възнаграждение, на която е предаден вид, че представляват конкретно волеизявление на командира на военното формирование и на старши счетоводителят в него. Общата сума, която Мирослав К. поискал, за да получи като кредит възлиза на над 120 000лв. Тези пари не са били получени от него, тъй като е установено, че данните са неистински.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 19.09.2017 г.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here