В Закона за туризма трябва да бъде регламентирано къмпингуването и да има правила, които да се спазват. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов, който се включи в почистването на плажа Корал като част от кампанията „Да изчистим България заедно“ на бТВ.

Министърът извади три чувала пластмаса от няколко квадратни метра на Корал. “Няма как да си любител на природата и да замърсяваш така. Истинското опазване на околната среда започва от главата и сърцето”, каза Нено Димов. В района при плажа имаше видими следи от палатки и замърсяване на метри от морския бряг, а мястото беше превърнато в нерегламентирано сметище.

„Опазването на околната среда означава да няма безразборно изхвърляне на боклуци и това трябва да бъде уредено законово. За да се научим как да мислим по-природосъобразно, трябва да знаем какво казва законът – какво може и какво не може. Това изхвърляне на отпадъци на плажа от къмингуващи определено трябва да бъде забранено”, категоричен беше министърът. Той е убеден, че когато има регламент, ще може да се налагат и безусловни санкции.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 + 20 =