Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Недялко Т. (на 39 год. от гр. Пловдив). Той е предаден на съд за това, че на 29.01.2017 г. около 04:00 часа в село Зидарово, общ. Созопол, в къща, в близост до гробищен парк, предумишлено умъртвил С.К., посредством нанасяне на прободна рана в гърдите.

От средата на 2015 г. Недялко Т. започнал да отглежда стадо биволи в стопанския двор на с.Зидарово, общ. Созопол. За целта заживял в селото. Получавал субсидии от европейски фонд и разширил стадото на 27 броя биволи. От м. юни 2015 г. като пастир във фирмата на Недялко Т. започнал работа пострадалият С.К. Пострадалият живеел със семейството си в покрайнините на селото в колиба, в близост до гробищата. Първоначално отношенията с работодателя били добри и Недялко Т. гостувал в дома на пострадалия.

Известно време след като започнал работа като пастир, пострадалият и семейството му се преселили да живеят в пригодена за това стая в стопанството на Недялко Т.

Пострадалият започнал да се оплаква, че не му стигат парите от трудовото възнаграждение, при което Недялко Т. му давал допълнително пари. Според Недялко Т., натрупала се сума от 2 500 лв., която пострадалият имал да му връща, но не можел да го стори.

Поради тежката зима в края на 2016 г. и началото на 2017 г., част от животните измрели и Недялко Т. започнал да вини за това пострадалия. Твърдял, че не полага добри грижи за животните и започнал да си иска парите. Отношенията рязко се влошили през януари 2017 г., като Недялко Т. изгонил пострадалия от стаята, в която живеел със семейството си и назначил друг пастир.

Постепенно Недялко Т. започнал да изпитва омраза към пострадалия, започнал да се обажда на него и семейството му, за да си иска парите и да ги заплашва, че няма да имат хляб и ще им пусне кръв, ако не му върнат дължимото.

Пострадалият започнал работа в друго стопанство, като Недялко Т. се обадил на новия му работодател съобщавайки, че пострадалият е недобросъвестен работник. Подсъдимият искал от свидетеля, ако вземе на работа пострадалия да му удържа по 100 лв. от заплатата, които да бъдат предоставяни на Недялко Т., за да си получи дължимото. Свидетелят не се съгласил, а подсъдимият започнал да търси начин за отмъщение. Недялко Т. се свързал с двама души, които срещу заплащане е трябвало да пребият пострадалия. Те обаче не се отзовали.

Около 03:00 часа на 29.01.2017 г., след консумация на алкохол, Недялко Т. взел решение да си отмъсти на пострадалия, като го убие. Взел със себе си кухненски нож и отишъл до мястото, където пострадалият и семейството му спели. От предходни свои посещения знаел как са разположени леглата и на кое от тях се намира С.К.

Пострадалият се събудиб и двамата започнали да се боричкат. Недялко Т. нанесъл три удара с нож, с голяма сила, които причинили смъртта на С.К. По-късно Недялко Т. напуснал мястото на престъплението с намерение да се укрие, но бил задържан от полицейските служители.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанията си за 18.09.2017 г. и 19.09.2017 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 5 =