Кожата на деколтето е фина и тънка, съответно е по-предразположена към стареене и пигментация, твърди козметичният експерт Мария Хазистефанис.

„Поддържането на тази зона в добра кондиция единствено с крем за тяло не е достатъчно. За деколтето и гърдите има специална козметика, съобразена с нуждите на кожата там. Използвайте я всекидневно, за да се радвате на красива кожа и в зряла възраст“, съветва още козметичният експерт.

Още съвети за кожата на тялото ни дава козметикът Анастасия Ахилеас: „През зимата обличаме тялото, използваме крем и смятаме, че сме дали нужната грижа на кожата. А в началото на лятото изпадаме в паника, че сме изгубили меката и гладка кожа някъде под зимните дрехи. Истината е, че грижата не само за лицето, което е на показ цяла година, но и за кожата на тялото трябва да е всесезонна. Ексфолирайте поне веднъж седмично и поддържайте мекотата с кремове и олиа според типа кожа!“

Един от важните фактори за красива кожа е колагенът, който обаче с годините намалява. Как да забавите загубата му? „Фибрите на еластина и колагена са като матрак за кожата, давайки й флексабилност. С възрастта, естествено, намаляват и това води до отпускане и бръчки. Може да забавите процеса, ако спрете цигарите – тютюнопушенето разрушава колагеновите депа в кожата“, съветва д-р Дженифър Джоунс, дерматолог.

elle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

6 + 6 =