Неприятен инцидент за отвличане, побой, изнасилване и грабеж оповестиха на пресконференция днес в Апелативна прокуратура. Случаят се развива между петък и неделя. В него са замесени бургаски тираджия, неговата „Жулиета“ и още двама мъже, които са от Сливен.

Апелативният прокурор Любомир Петров съобщи подробности пред медиите. На 10.09. сутринта в Четвърто РПУ-Бургас сигнал подава 30-год. бургазлия. Той заявил, че е отвлечен в Бургас, откаран на неизвестно за него място и насилен. Дали поради срим или поради други причини, мъжът скрил цялата истина, затаявайки някои факти. По време на разследването става ясно, че няма отвличане в Бургас, а в Сливен и то по мъчителен начин.

Задържани са жена и мъж, с повдигнати обвинения за отвличане и грабеж. Днес след обяд в Сливен ще се гледат мерките им за неотклонение „задържане под стража“. И двамата са от Сливен, от криминалния контингент. Задържаните са Дияна Куртева 30-год. и Станислав Стоянов – 30-г., и двамата от Сливен. Вчера е задържан и трети мъж, 24-год., също от този град, заподозрян в извършване на престъпленията.

Историята започва от началото на тази година. Бургазлията се запознава по интернет с жената от Сливен. Мъжът е шофьор на ТИР и работи предимно в Германия. Срещата им обаче е станала в края на август. Преди това той превеждал пари на Дияна. В Бургас влюбеният пръснал на жената 2 бона в ресторанти и магазини. До тук всичко е нормално.

На осми вечерта отива при нея в Сливен с колата си, в къща, посочена от жената. Тя се намира в сливенския квартал „Комлука“, /не е ромски и лицата не са от ромски произход/. Къщата се оказва на 24-годишния сливналия, който е третият задържан по случая. Тъй като не му е повдигнато обвинение, името му не беше оповестено. Срещата не протича гладко и двамата се скарват.

В този момент влизат двама мъже, единият е Станислав Стоянов. И двамата билби с маски. Съборили на земята бургазлията, вързали го със свински опашки и го наложили яко. В боя се включила и Дияна. Нямало здраво място по тялото на влюбения. Той загубил по някое време съзнание. С него са извършвани и сексуални извращения. Бил заплашен с рязане на пръсти с лозарска ножица и набиване на кол. Целта била една – да даде банковите си карти и пин кодовете. С тях се опитали онлайн да прехвърлят парите му по техни сметки, но не успели. Накрая му взели освен картите, мобилните телефони и 200 налични лева.

Така след 32 часа похитителите му сложили маска на главата, качили го в багажника на колата му , извели го извън Сливен и в го оставили в м. Карандила. Посъветвали го да изчака известно време и тогава да си тръгне. Мъжът веднага се върнал в Бургас и подал жалбата.

„Апелът ми към гражданите, когато са пострадали от такива престъпления, да дават точна и обективна информация. Полицаите разкриха за по-малко от 24 часа това престъпление. Но ако беше казал отначало точните факти, щеше да е много по-лесно“, апелира Петров.

От три до 12 години затвор се предвижда за отвличането, а за грабежа – от 3 до 10 години.

Димитър Величков- шеф на ОДМВР-Сливен, посочи, че Дияна и Станислав са от криминалния контингент на Сливен. Жената е наркозависисима, Станислав пък е лежал в затвора за кражби, грабеж и разпространение на наркотици. В момента той изтърпява условната си присъда за друго престъпление.

По мнение на прокуратурата престъплението е предварително планирано. Прави се ДНК експертиза, която да установи насилствените действия над бургазлията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × 2 =